Valikko Sulje

Ilmastointihuollot

Autojen ilmastointilaitteet joutuvat kuumalla säällä koville. Huoltamaton ilmastointilaite voi aiheuttaa ikävän yllätyksen. Ilmastointilaite  on autoissa verraton varuste kuumilla keleillä. 

Ilmastointihuollon yhteydessä järjestelmästä poistetaan vanha kylmäaine ja öljy. Samalla tarkastetaan myös mahdolliset järjestelmässä olevat vuodot alipaineistamalla järjestelmä. Tiiveyden tarkastamisen jälkeen vanha, järjestelmästä poistettu ja suodatettu kylmäaine palautetaan järjestelmään, ja tarvittaessa mukaan lisätään lisää uutta kylmäainetta, sekä järjestelmään kuuluva öljy. Huolellisesti ja ammattimaisesti toteutettu ilmastointihuolto ottaa oman aikansa, toimenpiteenä se vie tyypillisesti noin tunnin. Toimenpiteen ajallinen kesto riippuu myös ajoneuvon kylmäaineen tyypistä. Varmista, että ilmastoinnin täyttöhuolto tulee tehtyä ammattitaitoisesti. Esimerkiksi aikaa vievän tyhjiöintivaiheen liian nopea suorittaminen ei välttämättä löydä kaikkia mahdollisia järjestelmässä olevia vuotoja. Ammattitaitoisesti toteutettu ilmastointihuolto maksaa itsensä takaisin, kun ilmastointi pidetään ennakoiden hyvässä kunnossa.

Miten usein auton ilmastointihuolto pitää tehdä?

Ilmastointihuolto kuuluu joillain automerkeillä huolto-ohjelmaan, mutta merkistä ja huolto-ohjelmasta riippumatta ilmastointi olisi hyvä huoltaa säännöllisesti ainakin noin kahden-kolmen vuoden välein. Myös raitisilmasuodattimet on syytä vaihtaa säännöllisesti vuosittain, jotta auton sisäilma pysyy hyvänä.

Ilmastointilaitteen  toiminta perustuu siinä kiertävään kylmäaineeseen. Kylmäainetta voi haihtua ja usein haihtuukin ilmastointilaitteesta noin 10 prosenttia  vuodessa. Kun kylmäaineen vajausta syntyy noin kolmannes,  ilmastointilaitteen toiminta heikkenee eikä laite puhalla enää kunnolla  kylmää ilmaa.

Autoasi Saarijärvi - huoltovaraukset ja yhteydenotot kätevästi tällä lomakkeella.

Olemme iloisia, että halusit ottaa meihin yhteyttä. Täytä lomake - otamme yhteyttä mahdollisimman pikaisesti aukioloaikojen puitteissa.


    Haluan vastauksen
    PuhelimitseSähköpostilla

    X
    Ota yhteyttä